PANADOL EXTRA NOVUM - Interactions


 
Les détails du médicament ne sont pas disponibles dans la langue sélectionnée, le texte d'origine est affiché

Interaction médicamenteuse: Panadol extra novum Film-coated tablet


Générique: paracetamol, combinations excl. psycholeptics
Substance active:
Groupe ATC: N02BE51 - paracetamol, combinations excl. psycholeptics
Teneur en substance active: 500MG/65MG
Emballage: Blister


Neužívejte Panadol Extra Novum: ▪ jestliže jste alergický(á) na paracetamol, kofein nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6); ▪ při těžké poruše funkce jater a akutním zánětu jater (žloutence).

Upozornění a opatření

Přípravek Panadol Extra Novum obsahuje paracetamol, neužívejte jej současně s jinými léky obsahujícími paracetamol. Užívání vyšších než doporučených dávek může vést k riziku závažného poškození jater.

Během léčby tímto přípravkem nesmíte pít alkoholické nápoje.

Před užitím přípravku Panadol Extra Novum se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem: ▪ pokud máte onemocnění jater; ▪ pokud máte problémy s konzumací alkoholu; ▪ pokud máte onemocnění ledvin; ▪ pokud máte hemolytickou anémii (chudokrevnost v důsledku rozpadu červených krvinek); ▪ pokud máte nedostatek enzymu zvaného glukóza-6-fosfátdehydrogenáza; ▪ jestliže jste příliš štíhlý(á).

Zvláštní opatrnosti je zapotřebí pokud: ▪ máte závažnou infekci, protože ta může vést ke zvýšení rizika metabolické acidózy.

Příznaky metabolické acidózy jsou:

- hluboké, zrychlené, obtížné dýchání;
- nevolnost (pocit na zvracení), zvracení;
- ztráta chuti k jídlu.

Pokud se u Vás objeví kombinace těchto příznaků, okamžitě kontaktujte lékaře.

Děti a dospívající

Přípravek není vhodný pro děti mladší 12 let.

Další léčivé přípravky a přípravek Panadol Extra Novum

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat. To se týká i léků, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Neužívejte přípravek Panadol Extra Novum spolu s dalšími přípravky obsahujícími paracetamol.

Účinky přípravku Panadol Extra Novum a účinky jiných současně užívaných léků se mohou vzájemně ovlivňovat.

Před užitím přípravku Panadol Extra Novum se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem: ▪ jestliže užíváte léky ke snížení krevní srážlivosti (např. warfarin); ▪ jestliže užíváte léky proti nevolnosti a zvracení (např. metoklopramid, domperidon) nebo ke snížení hladiny tuků v krvi (cholestyramin); ▪ jestliže užíváte léky obsahující kyselinu acetylsalicylovou nebo jiné léky proti bolesti a horečce ze skupiny tzv. nesteroidních protizánětlivých přípravků (nesteroidní antirevmatika); ▪ jestliže užíváte některá antibiotika (rifampicin, chloramfenikol); ▪ jestliže užíváte některé léky k léčbě dny (probenecid); ▪ jestliže užíváte některé léky k léčbě epilepsie (fenobarbital, lamotrigin); ▪ užíváte zidovudin (k léčbě infekce HIV); ▪ užíváte isoniazid (k léčbě tuberkulózy).

Přípravek Panadol Extra Novum s jídlem, pitím a alkoholem

Během léčby se nesmí konzumovat alkohol. Dlouhodobá konzumace alkoholu významně zvyšuje riziko poškození jater. Máte-li problémy s konzumací alkoholu, poraďte se před zahájením léčby s lékařem.

Panadol Extra Novum obsahuje kofein, proto se během užívání tohoto léku vyvarujte se přílišného pití nápojů obsahujících kofein (např. čaj, káva nebo některé nápoje s kofeinem). Vysoký příjem kofeinu může vést k obtížím se spánkem, třesu a nepříjemným pocitům na hrudi (způsobeným zrychleným tlukotem srdce).

Přípravek se může podávat nezávisle na jídle. Užívání po jídle může vést ke sníženému účinku paracetamolu.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začente tento přípravek užívat.

Vzhledem k obsahu kofeinu se přípravek nedoporučuje užívat během těhotenství a kojení. Kofein může v průběhu těhotenství způsobit zvýšení rizika spontánního potratu spojeného s jeho konzumací. Kofein v mateřském mléku může mít stimulační efekt na kojené dítě.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Panadol Extra Novum nemá žádný nebo má malý vliv na schopnost řídit dopravní prostředky nebo obsluhovat stroje.

Přípravek Panadol Extra Novum obsahuje směs sodných solí parabenů: ▪ tyto soli mohou způsobit alergické reakce (pravděpodobně zpožděné).

3.
Produits similaires ou alternatifs
 
En stock | Frais de port 29 CZK
39 CZK
 
En stock | Frais de port 29 CZK
49 CZK
 
En stock | Frais de port 79 CZK
49 CZK
 
En stock | Frais de port 79 CZK
69 CZK
 
En stock | Frais de port 79 CZK
85 CZK
 
En stock | Frais de port 29 CZK
89 CZK
 
En stock | Frais de port 29 CZK
89 CZK
 
 
En stock | Frais de port 29 CZK
109 CZK
 
En stock | Frais de port 79 CZK
115 CZK
 
En stock | Frais de port 79 CZK
119 CZK
 
En stock | Frais de port 29 CZK
159 CZK

A propos du projet

Un projet non commercial librement disponible aux fins de comparaisons de médicaments laïques au niveau des interactions, des effets secondaires ainsi que des prix des médicaments et de leurs alternatives

Plus d'informations